Dames! Hoe koop je nu de ideale tussenjas?

Goed nieuws: de zomer komt er weer aan! Ik zelf ben meer een winterpersoon, maar ik ken mensen die het hele jaar uitkijken naar de lange avonden en het heerlijke weer. Zelfs ik, als sneeuw-liefhebber, moet toegeven dat een fijne ouderwetse zomerdag niet mis is. Maar iets wat je, of je nu een winter- of een zomerpersoon bent, sowieso nodig hebt in deze aanloop naar de zomer toe, is een tussenjas dames.

Het kopen van zo’n tussenjas kan nog best een klus zijn. Gelukkig heb ik wat tips voor je om de perfecte tussenjas dames te kunnen vinden!

  1. Behandel de aankoop van een tussenjas dames hetzelfde als de aankoop van, bijvoorbeeld, een nieuwe broek. Ga ervoor naar een winkel, pas hem aan, kijk of hij goed voelt en staat. Een jas is, van al je kleding, waarschijnlijke datgene dat je het meest draagt, dus het is belangrijk dat je je goed voelt als hem aan hebt.
  2. Er zijn verschillende lengtes bij een tussenjas. Je hebt korte jassen, die tot boven je heupen komen. Ook heb je normale jassen, die komen tot op je heupen, en lange jassen, die gaan over je billen heen. Er zijn ook nog extra lange jassen, die tot boven of zelfs tot onder je knieën komen. Het ligt hierbij heel erg aan het weer dat komen gaat en je persoonlijke stijl. Een lange jas houdt je warmer dan een korte, maar misschien past kort of lang (of ertussenin) wel enorm bij jouw persoonlijke stijl en beeld van jezelf.
  3. Misschien iets waar niet iedereen aan denkt, maar de kleur van een jas kan ook heel veel zeggen. Kijk eens naar je garderobe. Draag je graag opvallende kleding met felle kleuren en printjes? Is je kledingkast monochroom? Heb je een duidelijke favoriete kleur? Kies iets wat bij jou past en bij wat je wilt uitdragen. Als jij in de spiegel kijkt in je tussenjas dames, moet je een blij gevoel krijgen. Dan is het gelukt.
  4. Nog iets dat belangrijk is (en wat nog weleens vergeten wordt) is de manier waarop de jas sluit. Je hebt ritsen, knopen en houtje-touwtje jassen. Ritsen zijn vaak sterker en houden je sneller warm in een tussenjas, maar knopen en houtje-touwtje jassen kunnen weer een hele interessante look geven.

Het aanschaffen van een tussenjas dames is nu hopelijk wat makkelijker. Ga gezellig op zoek en fijne zomer!