De nieuwste rage voor heren sneakers

Van tijd tot tijd vind ik het leuk om mezelf te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen. Daarvoor houd ik diverse vakgebieden en onderwerpen in de gaten. Mijn interesses liggen namelijk erg verspreid. Van fashion tot aan sportauto’s en van lekker eten tot aan gamen. Ik vind het allemaal ontzettend boeiend. Dat is ook de reden waarom ik zo nu en dan mijn ontdekkingen met jullie deel. Wat ik laatst toch heb ontdekt, was te bizar om voor mezelf te houden. Vandaag ga ik jullie alles vertellen over de nieuwste rage voor heren sneakers. Ik heb het natuurlijk over niets minder dan… Vegan sneakers!

Van snel naar duurzaam en milieubewust

Er zijn eenvoudig een aantal industrieën aan te wijzen die een grote bijdragen leveren aan de huidige klimaatveranderingen. Zoals je zou verwachten staat de olie-industrie op nummer 1. Maar wist je dat de mode-industrie gelijk daarachter staat? Er heerst namelijk de mentaliteit om elke modetrend de algehele garderobe weer te updaten en te vernieuwen. Daar speelt de industrie maar al te graag op in. Kleding wordt niet meer gedragen tot het versleten is. Binnen een mum van tijd worden degelijke stukken weer vervangen door de nieuwere variant. Dankzij dit concept wordt de mode-industrie ook regelmatig in verband gebracht met het begrip van fast fashion. Niet alle bedrijven binnen deze sector delen deze mentaliteit. Meer en meer modelabels zijn op zoek naar manieren om hun producten te verduurzamen. Op die manier dragen zij hun steentje bij aan het milieu.

Vegan sneakers voor heren

Een van die ontwikkelingen om duurzame producten te maken zijn de vegan sneakers van VEJA. Dat klinkt misschien een beetje te groen, maar het valt reuze mee! Vegan schoenen zoals de VEJA heren sneakers zijn simpelweg gemaakt van duurzame en zoveel mogelijk plantaardige materialen. Denk bijvoorbeeld aan wild rubber, biologisch leer en eco-katoen. Wanneer jij zo’n paar VEJA heren sneakers koopt, dan denk je indirect aan het milieu en het klimaat. De verantwoorde manier waarop deze schoenen worden gemaakt richt namelijk zo min mogelijk schade aan. Producten zoals de VEJA heren sneakers worden hierdoor ook regelmatig fair and sustainable fashion genoemd.

Minimalistisch en stijlvol

Aan het einde van de dag zijn zelfs de VEJA heren sneakers nog steeds een mode item. Je hoeft je met andere woorden niet bang te zijn dat de vegan schoenen saai zijn. VEJA krijgt het voor elkaar om niet alleen duurzame, maar tevens ontzettend hippe sneakers te creëren. De witte sneakers hebben een schone en minimalistische uitstraling. Perfect dus om te combineren met diverse outfits!