Online shoppen versus écht winkelen

Online shoppen. Wie doet dat nou niet tegenwoordig? Je kunt heerlijk van achter je eigen laptop bestellingen doen over de hele wereld. Je hoeft alleen je pinpas of je creditcard maar paraat te hebben. Het maakt niet uit of je in je pyjama of in je hangpak zit. Jij kunt gewoon van achter de keukentafel of vanuit je luie stoel shoppen voor bijvoorbeeld de kleding van Josh V. Toch is dat niet altijd wat je wilt. Een dagje winkelen in een grote stad is ook wel eens leuk. Zeker wanneer je de stad in kwestie nog niet echt goed kent. Je ontdekt dan nieuwe winkeltjes en je doet weer eens andere ideeën op.
Josh V

Voordelen van online shoppen

Je kunt, anoniem en vanuit je eigen veilige omgeving, bestellingen plaatsen en afrekenen. Je kunt thuis lekker op je gemak passen en (te) lang voor de spiegel staan. In je eigen licht, in je eigen kamer of waar je maar wilt. Maar ook cadeautjes shop je heel gemakkelijk online. Er zijn zelfs al veel bedrijven die de cadeaus voor je inpakken voor ze ze versturen. Dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar. Online shoppen kost in verhouding veel minder tijd. Zeker wanneer je precies weet in welke online winkel je moet zijn voor wat jij nodig hebt.

Voordelen van shoppen in de winkelstraat

Je kunt er in de echte stad een lekker dagje weg van maken. Een kopje koffie om mee te beginnen. Dan eindeloos door winkels struinen en diverse kledingstukken passen en vooral voelen. Tussen de middag ga je natuurlijk even uitgebreid lunchen in een leuke bistro of brasserie. En aan het eind van de dag doe je nog even een wijntje op een terras. Wanneer je klaar bent, kun je met tassen vol nieuw aangeschafte kleding met de metro, bus of trein naar huis. Een echt dagje weg dus. Met een vriendin of je moeder. Gezellig!

Voor de winkeliers is het ook fijn

Heel veel fysieke winkels hebben ook een webshop. Maar in die fysieke winkels staat wel (leuk!) personeel. Zo’n webshop is dan toch een stuk minder persoonlijk. Er is misschien een chatfunctie aanwezig, maar dat haalt het niet bij echt menselijk contact. Door met enige regelmaat in een echte winkelstraat te shoppen, zorg je ervoor dat je favoriete winkels bestaansrecht houden. Wanneer je alleen nog online shopt, dan zie je het winkelbestand in een sneltreinvaart afnemen. En dat is toch jammer.